Nadaljuj

Lokacija

Že dolgo niste bili v Mariboru ali pa še sploh ne? Preverite zakaj je nujno, da nas obiščete.

    Sedaj pa je Maribor res že zelo krepko zarisal svoje mesto na turističnem zemljevidu sveta - kot:
  • mesto Evropske prestolnice kulture 2012,
  • mesto Svetovnega mladinskega šahovskega prvenstva 2012,
  • ena od TOP 10 svetovnih turističnih destinacij po mnenju številnih medijev,
  • središče ene najhitreje razvijajočih se destinacij v Sloveniji in
  • mesto najstarejše trte na svetu, svetovne znamenitosti, ki privablja množico turistov v svojo Hišo Stare trte tudi iz najbolj oddaljenih krajev sveta.

Maribor je ugnezden ob reki Dravi v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev. Spojen je s čudovitim zaledjem najvzhodnejšega koščka Alp in razgibanih Slovenskih goric ter z reko povezan z ravnico Dravskega polja.

Turistična destinacija Maribor - Pohorje, Osrednja Štajerska ponuja s svojo neverjetno raznolikostjo doživetja, pustolovščine in priložnosti za oddih ljubiteljem vina in kulinarike, športa in rekreacije, kulture, narave, turizma na podeželju in še posebej eko turizma, velnesa in dobrega počutja, (duhovnih) romanj, pa tudi kongresnega in poslovnega turizma,igralništva in nakupovanja.

Skozi mesto z brezplačno aplikacijo

Za sprehod po Mariboru priporočamo uporabo aplikacije Brezplačne aplikacije Visit Maribor Poiščite Visit Maribor v Google Play in App Store! Mesto najstarejše trte na svetu, Evropska prestolnica kulture 2012, drugo največje slovensko mesto – vse to in še veliko več lahko sedaj raziščete brez uporabe klasičnega zemljevida.Aplikacija Visit Maribor vas bo popeljala do vseh najpomembnejših znamenitostih mestnega jedra Maribora in vas seznanila tudi z manj znanimi dejstvi in fotografijami iz preteklosti.

Kje se nahajajo apartmaji Sweet Baci?